050 211 56 78

Zo ga jij in de herfst veilig de weg op

De herfst is een prachtig seizoen, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee voor autorijders. Van gladde wegen tot verminderde zichtbaarheid, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Met deze praktische tips blijf je veilig onderweg.

zo ga jij in de herfst veilig de weg op pim lease

Wees voorbereid op onvoorspelbaar weer en slechte zichtbaarheid

In de herfst kunnen weersomstandigheden snel omslaan. Regen, mist en laagstaande zon zorgen voor verminderde zichtbaarheid. Houd je voorruit schoon, gebruik je mistlichten wanneer nodig en zorg voor goede verlichting. Controleer regelmatig je koplampen, achterlichten en ruitenwissers. Vergeet ook niet je snelheid aan te passen bij slecht weer of gladde wegen door natte bladeren.

Pas je rijgedrag aan

Natte bladeren kunnen net zo gevaarlijk zijn als ijs, en regen zorgt voor een langere remweg. Rijd defensief, houd voldoende afstand en rem geleidelijk om slippen te voorkomen. Denk ook aan het belang van goed werkende banden: voldoende profiel en de juiste spanning maken een groot verschil. Dit is het moment om te overwegen winterbanden te monteren.

Extra alertheid in bosrijke gebieden en bij schemering

In de herfst zijn dieren actiever, vooral rond zonsopgang en -ondergang. Wees extra alert in landelijke gebieden en houd rekening met onverwachte overstekende dieren. Dit geldt vooral in bosrijke gebieden, waar wild zoals herten de weg kunnen oversteken.

Take it easy!

Herfstweer betekent vaak langere reistijden. Neem de tijd om rustig en veilig je bestemming te bereiken, vooral bij slecht weer. Te laat remmen of haasten kan leiden tot ongelukken, terwijl extra tijd je rustiger laat rijden en problemen voorkomt.

Laat je auto voorbereiden op de herfst

Voorkom onverwachte problemen door je auto preventief te laten controleren. Bij Bosch Car Service kun je eenvoudig online een afspraak maken via plan-een-afspraak.nl. Zo weet je zeker dat je verlichting, banden en remmen in topconditie zijn voor de herfstige omstandigheden. Je kunt als klant bij PIM Lease ook altijd contact met ons opnemen, dan koppelen wij je graag aan een Bosch garage in je buurt.