050 211 56 78

Shortlease vs. longlease: Wat past bij jou?

Wanneer het aankomt op het leasen van een auto, zijn er verschillende opties beschikbaar die passen bij jouw behoeften en voorkeuren. Twee van de meest voorkomende leasevormen zijn shortlease en longlease. Elk van deze opties heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Maar hoe bepaal je welke optie het beste bij jou past? In deze blog helpen we je om een weloverwogen keuze te maken door beide leasevormen te vergelijken.

07 11 2023 pim lease groningen groot formaat lsfotografie 38

Wat is shortlease?

Shortlease is een flexibele leasevorm waarbij je een auto voor een korte periode kunt leasen, bij ons al vanaf één maand. Deze vorm van leasen is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan een tijdelijke mobiliteitsoplossing. Denk hierbij aan bedrijven met tijdelijke projecten, werknemers met een kortlopend contract of detacheerders met korte opdrachten.  

Voordelen van shortlease:

  • Flexibiliteit: Kortlopende contracten waarin je kunt snel inspelen op veranderingen in jouw situatie. 
  • Aantrekkelijke all-in prijzen: Reparatie, onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting en vervangend vervoer inbegrepen. Extra pluspunt;  het is een stuk goedkoper dan dagleasen. 
  • Kort opzegtermijn: Bij ons per dag opzegbaar na één maand. 
  • Snelle service: Direct beschikbaarheid en snel geregeld. 

Nadelen van shortlease:

  • Hogere maandelijkse kosten: Doordat de looptijd korter is, zijn de maandelijkse kosten relatief hoger in vergelijking met longlease. 
  • Beperkte keuze in auto’s: Niet alle autotypes zijn beschikbaar voor shortlease. 

Wat is longlease?

Longlease, ook wel operational lease genoemd, is een leasevorm waarbij je een auto voor een langere periode leaset, meestal tussen de twee en vijf jaar. Deze vorm van leasen is ideaal voor mensen die zekerheid en stabiliteit willen in hun mobiliteit. 

Voordelen van longlease:

  • Lagere maandelijkse kosten: Door de langere looptijd zijn de maandelijkse kosten vaak lager. 
  • Ruime keuze in auto’s: Je hebt bij ons een groot aanbod aan auto’s om uit te kiezen. Of stel samen met ons jouw ideale auto samen. 
  • Vaste kosten: Geen onverwachte uitgaven voor onderhoud en reparaties, want deze zijn inbegrepen. 
  • Extra services: Profiteer van extra voordelen zoals vervangend vervoer en 24/7 pechhulp.

Nadelen van longlease:

  • Minder flexibel: Het contract is langdurig en minder makkelijk aan te passen of op te zeggen. 
  • Langdurige verplichting: Je zit vast aan een contract van meerdere jaren. 

Klantverhaal: De ervaring van Jan

Om je een beter beeld te geven van hoe shortlease en lange termijn lease in de praktijk werken, delen we graag het verhaal van Jan. 

Jan werkt als IT-consultant en werd vorig jaar ingehuurd voor een groot project bij een klant, dat zes maanden zou duren. Omdat hij niet zeker wist of hij na dit project een nieuwe opdracht zou krijgen, besloot hij een shortlease contract af te sluiten. Deze keuze gaf hem de flexibiliteit die hij nodig had. Het project liep uiteindelijk zes maanden, en Jan kon zijn shortlease auto zonder problemen inleveren toen het project eindigde. 

Enkele maanden na zijn project kreeg Jan een vaste aanstelling bij een groot IT-bedrijf. Gezien de stabiliteit en zekerheid van zijn nieuwe baan, besloot hij een longlease contract af te sluiten. Hij koos voor een hybride auto, waarmee hij ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu. De lagere maandelijkse kosten en de ruime keuze aan auto’s maakten deze beslissing voor hem zeer aantrekkelijk. 

Wat past bij jou?

De keuze tussen shortlease en longlease hangt dus af van jouw persoonlijke en professionele situatie. Als je behoefte hebt aan flexibiliteit en geen langdurige verplichtingen wil aangaan, is shortlease waarschijnlijk de beste optie voor jou. Heb je toch behoefte aan meer zekerheid en ben je bereid om je voor een langere periode te committeren, dan is longlease wellicht een betere keuze. Meer lezen over onze oplossingen?

Auto leasen via

Logo PIM Lease

zakelijk

Vind een mobiliteitsoplossing die bijdraagt aan het succes van jouw organisatie. Samen zorgen we ervoor dat uw zakelijke leaseconstructie aansluit op jouw huidige én toekomstige situatie.

Meer informatie

import

Dankzij ons partnership met Mondial Automotive kunnen we jou volledig begeleiden bij het leasen van een auto uit het buitenland. Importlease heeft een aantal aantrekkelijke voordelen.

Meer informatie

shortlease

Een langlopend leasecontract past niet altijd in jouw ondernemersplaatje. PIM Lease begrijpt dat. Daarom bieden we flexibele, kortlopende contracten die per dag opzegbaar zijn.

Meer informatie

voorraad

Op zoek naar een veilige, representatieve auto voor een voordelig leasebedrag? Vandaag bellen, is morgen rijden, met dank aan onze ruime voorraad en flexibele leasemogelijkheden.

Meer informatie

bedrijfswagen

Als ondernemer is een goede bedrijfswagen erg waardevol. Met een passende bedrijfswagen worden jouw werkzaamheden makkelijker en aangenamer. Welk model is geschikt en zorgt dat je dagelijks zonder problemen van A naar B kunt? PIM Lease helpt jou graag bij het maken van de juiste keuze voor uw bedrijf.

Bedrijfswagen

Het is belangrijk om goed na te denken over je huidige situatie en toekomstige plannen voordat je een beslissing maakt. Hopelijk heeft deze blog je geholpen om de juiste keuze te maken die past bij jouw behoeften.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de leaseopties bij PIM Lease? Onze experts staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Je kunt gemakkelijk contact opnemen met Erik-Jaap en Danny via